Equilar

Subsidieregeling MDIEU

Voor bedrijven die willen inzetten op duurzame inzetbaarheid

Bedrijven kunnen vanaf september 2023 subsidie aanvragen om de duurzame inzetbaarheid van werknemers te verbeteren en om werknemers met zwaar werk eerder te laten stoppen. Het minimaal aan te vragen subsidiebedrag wordt verlaagd, daardoor wordt het ook voor kleinere sectoren en bedrijven makkelijker om subsidie aan te vragen.

In 2021 is de tijdelijke Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden, oftewel MDIEU, gepubliceerd. Op dit moment is de subsidie alleen toegankelijk voor sectoren. Vanaf 2023 wordt de MDIEU-regeling ook opengesteld voor individuele bedrijven die willen inzetten op duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Ben je benieuwd naar meer informatie of wil je sparren over de regeling met onze adviseur duurzame inzetbaarheid? Wij staan voor je klaar, ook als het gaat om het indienen van de aanvraag.


Wat is de MDIEU-regeling?

De MDIEU-regeling is bedoeld om zoveel mogelijk mensen gezond werkend hun pensioen te laten halen. Gedurende een periode van vijf jaar is er een bedrag van €964 miljoen aan subsidies beschikbaar gesteld om sectoren, en vanaf september 2023 bedrijven, te helpen bij het investeren in duurzame inzetbaarheid.


Aanvragen als bedrijf

Het aanvraagtijdvak voor bedrijven opent 1 september 2023. Het gaat om een subsidie met een minimumbedrag van €75.000 per aanvraag. De organisatie betaalt voor een project 50% van de kosten zelf en krijgt dus 50% vergoed. Het gaat hierbij om trajecten van minimaal €150.000. Dat klinkt als een grote uitgave, maar ben je ervan bewust dat dit snel is terugverdiend als je met dergelijke projecten bijvoorbeeld het verzuimpercentage al met 1% laat dalen.


Sparren over de MDIEU-regeling?

De komende tijd heb je als bedrijf de gelegenheid om na te denken over hoe je gebruik kan maken van de MDIEU-regeling om te investeren in de duurzame inzetbaarheid van jouw werknemers om hen gezond, veilig en met plezier aan het werk te houden. Wil jij als werkgever:

  • meer amplitief werkt?
  • inzetten op een lager ziekteverzuim?
  • focussen op de ontwikkeling en inzetbaarheid van de medewerkers?


Plan dan een gratis strategiegesprek met onze adviseur duurzame inzetbaarheid en spar over hoe je, middels de invulling van het MDIEU-activiteitenplan, een gezonde(re) organisatie wordt. Ook staan wij klaar om te ondersteunen bij het indienen van de aanvraag.


Interesse? Er is beperkt plaats, vul onderstaand contactformulier in en claim jouw plaats!

Een vrijblijvend strategiegesprek met onze adviseur duurzame inzetbaarheid?

Stuur ons een bericht en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op. Wilt u ons liever meteen spreken? Bekijk dan onze contactpagina.

Bekijk ook: